وبلاگ تفریحی

دانلود آهنگ، دانلود فیلم، دانلود عکس، اس ام اس

وبلاگ تفریحی

دانلود آهنگ، دانلود فیلم، دانلود عکس، اس ام اس

اقدامات پیشگیرانه، در حادثه برقگرفتگی فرضی و مصدویت کارگر در داخل چاه

شرح یک حادثه فرضی و اقدامات پیشگیرانه مورد نیاز :

صبح یکی از روزها کارگری در چاه 20 متری در حال حفاری بود.در ساعت 10.30 صبح به بهداری کارگاه اطلاع می دهند کارگری در چاه به دلایل نامشخصی مصدوم شده است.واحد بهداری همراه با واحدهای امداد و نجات در کمترین زمان ممکن خود را به محل مورد نظر می رساند. در اولین فرصت نسبت به قطع برق بالابر اقدام شده به این دلیل که احتمال برق گرفتگی مصدوم وجود داشته است.فرد مصدوم از درون چاه بیرون کشیده می شود.عملیات احیای قلبی ریوی با وجود گذشت زمان 45 دقیقه از بیرون کشیدن مصدوم ادامه می یابد.خوشبختانه فرد توسط احیای قلبی ریوی به زندگی مجدد باز میگردد.مکان مورد نظر جهت بررسی علل وقوع حادثه مسدود میگردد.

در بررسی ها مشخص می گردد روتور دستگاه بالابر به علت اتصال بدنه برق دار شده است لذا برق از طریق بدنه روتور به بدنه بالابر به درام جمع کننده سیم بکسل رسیده و از طریق سیم بکسل (بعلت فلز بودن) روانه داخل چاه شده است.سیم بکسل نیز در تماس با دست فرد او را دچار برق گرفتگی وشوک ناشی از آن می کند.

عوامل دخیل در رخداد حادثه :

اگر چه زمان ارائه شده برای امدادرسانی به یک مصدوم برق گرفتگی که نیاز به احیاء تنفسی دارد منطقی نمی باشد ولی مراتب ذیل برای اطلاع دوستان اعلام می گردد :

- عدم دریافت مجوزهای لازم ( در فرآیند اخذ مجوزها، مسئولین مربوطه شرایط انجام کار را امکان سنجی نموده و نفرات مورد نیاز انجام کار را ارزیابی می نمایند و بدیهی است که تا رفع کمبودها ، مجوز صادر نمی گردد )

- لزوما در کارهای اجرایی باید یک نفر بعنوان سرپرست وظایف خود را بخوبی انجام دهد که در اینجا به نظر این فرآیند بدرستی انجام نشده است. ( در گروه های حداقل دو نفره نیز، باید یک نفر مسئولیت سرپرستی را بپذیرد )

- عدم آگاهی پرسنل اجرایی از خطرات محیط کار خود و تجهیزات مورد استفاده.( لزوم برگزاری آموزش های مستمر )

- عدم رعایت و توجه به دستورالعمل های ایمنی مربوط به کار با تجهیزات برقی.

- نبود یا عدم کفایت مکانیزم های کنترلی و بازرسی محیط و تجهیزات محیط کار.

- عدم استفاده از تجهیزات حفاظتی مناسب و بازدارنده.

- عدم آگاهی پرسنل اجرایی با شرایط اضطراری نوع فعالیت خود ( در حوادث برق گرفتگی نباید همراه مصدوم وی را ترک نموده و یا منتظر رسیدن کمک از واحدهای امدادی شود ، باید با امکانات موجود خود اولین نفری باشد که اقدام به کمک به مصدوم می کند - با توجه به اینکه مصدوم داخل چاه بوده شاید ایجاد سیستمی مثل استفاده از کمربند هارنس توسط نفر حفار و داخل چاه این امکان را به نفر بالا دهد که در چنین شرایطی بتواند نفر داخل چاه را به بالا بکشد. )

اقدامات پیشگیرانه :

از آنجاییکه در این واقعه از یک وسیله الکتریکی تک فاز که با ولتاژ خطرناک 220 ولت کار می کند استفاده شده است ، لذا به منظور آگاهی خوانندگان محترم از اقدامات پیشگیرانه مورد نیاز به جهت جلوگیری از رخداد چنین حوادثی موارد ذیل اعلام می گردد:

- برابر استاندارد و الزامات قانونی مربوطه باید قبل از شروع کار از ایمن بودن محیط کار و تجهیزات مورد استفاده ، همچون استقرار موثر سیستم ارتینگ و ارتباط سیم سوم اطمینان حاصل نمایید. ( این فرآیند می تواند در قالب چک لیست انجام گردد ) از آنجاییکه ممکن است عملیات اجرای چاه، در مکان های مختلف و بعضاً دور انجام گردد می توان از سیستم ارتینگ لوکال با استفاده از میله استفاده نمود ، که تصویر آن را در زیر مشاهده می نمایید، در این شرایط باید از اجرای مطلوب آن مطمئن گردید.

- پرسنل اجرایی باید آموزش های لازم در خصوص ایمنی برق و مفاهیم مربوطه را دیده باشند.

 

- باید قدرت الکتروموتور و گیربکس مورد استفاده، با کار مورد نظر انطباق داشته باشند.

- باید سیستم همبندی را روی پایه چرخ و موتور و قطعات فلزی پیاده نمایید.

- باید فیوز حفاظتی منصوبه با آمپراژ تجهیز الکتریکی مورد استفاده، تناسب داشته باشد.

- توصیه می شود از کلیدهای ( رله های ) دیفرانسیلی در محل تابلو برق استفاده گردد.

- سیستم کابل کشی و اتصالات برق باید بصورت استاندارد اجرا شده باشند.

- برای سیستم روشنایی سیار، بایستی از ولتاژ کم خطرتری ( 12 یا 24 ولت ) استفاده گردد.

- از لوازم و تجهیزات الکتریکی استاندارد استفاده گردد.

- قبل از شروع کار بایستی مجوزهای لازم از مسئولین مربوطه اخذ شده باشد.

- نفرات گروه از نظر تعداد و توانمندی آنان با توجه به ماموریت تعیین شده ، بایستی متناسب بوده و حتما یک نفر از بین آنان ، بعنوان سرپرست انجام وظیفه نماید.

- اپراتور دستگاه باید از تجهیزات حفاظت فردی مناسب استفاده نماید.

- با استفاده از یک مفصل عایق، مابین سیم بکسل و قلاب سر آن ، می توان از عبور جریان جلوگیری نموده و ریسک برق گرفتگی را کاهش داد.

- توصیه می شود ،در محل کار از سایه بان مناسب برای پیش بینی بارندگی و به منظور جلوگیری از نفوذ رطوبت در وسایل الکتریکی، استفاده گردد.

- برای شرایط اضطراری نزدیک ترین پست امدادی باید مشخص شده و پرسنل اجرایی از آن آگاهی داشته باشند.

- از آنجاییکه زمان ، در مسئله امدادرسانی به مصدومان برق گرفتگی، نقش حیاتی دارد ، باید تمام پرسنل اجرایی با نحوه امدادرسانی، آشنا باشند.

- این فعالیت ها ، بایستی بصورت آزمایشی ( مانور ) و نیز در دوره های مشخص به منظور ایجاد آمادگی، برای کلیه پرسنل اجرایی برگزار گردد.

نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.