مشاوره شغلی
کد مطلب: 19192
تاریخ انتشار : چهارشنبه ۶ شهریور ۱۳۹۲ ساعت ۱۳:۳۰
معمولا راه اندازی یک کسب و کار ارتباط مستقیمی با توانمندی ها، علایق و زمینه های مرتبط کاری شما دارد.
اگر قصد دارید کسب و کار جدیدی راه بیندازید، ابتدا باید به ۳ سوال پاسخ دهید
در قسمتی از خانه پدرمان مغازه ای کوچک در حدود 15 متر (یک اتاق 3 در 5) وجود دارد که در گذشته برای آن پروانه تجاری گرفته است. پدرمان را راضی کردیم که مغازه را به من و برادرم اجاره دهد. به نظر شما چه کسبی راه بیندازیم بهتر است؟
این که در مغازه خود چه کسبی راه بیندازید به عوامل زیادی بستگی دارد. معمولا راه اندازی یک کسب و کار ارتباط مستقیمی با توانمندی ها، علایق و زمینه های مرتبط کاری شما دارد. پس از یافتن موقعیت شغلی مناسب، یافتن محیطی مناسب برای آن حرفه امر مهمی است که نیازمند صرف انرژی و زمان کافی است. این که شما ابتدا محیط را(به ناچار) انتخاب کرده اید، حکایت دوختن یک کت برای دکمه است. اما با این وجود با یافتن خدمات مناسب برای عرضه در آن محل می توان کسب و کار پر رونق و موفقی به راه انداخت.
۳ سوال که باید به آن ها پاسخ دهید
ابتدا باید تکلیف موارد زیر را مشخص کنید:
1. توانایی و علایق شخصی تان : از همین حالا شروع کنید؛ قلم و کاغذ بردارید، بنویسید به چه کسب و کارهایی علاقه دارید و پس از تکمیل یک فهرست کامل موارد پیش رو را با آن ها بسنجید.
الف- اگر تمایل دارید یک کسب و کار تولیدی راه بیندازید، توجه داشته باشید که برای این مدل کارها، به مهارت و تجربه بیشتری نیاز دارید زیرا محصول، یا خدمتی که به مشتری ارائه می دهید باید از لحاظ کیفی مناسب و همچنین دارای مزیت رقابتی باشد. به عنوان نمونه می توان به اغذیه فروشی و قنادی اشاره کرد.
ب- حرفه های مبادله ای نسبت به گروه اول ساده تر است. در این مشاغل، جنسی را از فردی به صورت کلی می خرید و به صورت جزئی می فروشید اما باید برای فروش محصول روابط عمومی و ارتباطات قوی داشته باشید زیرا رقیبان شما در این نوع کسب و کارها بسیار بیشترند و شما نیز از مزیت رقابتی چندانی برخوردار نخواهید بود. اگر تصمیم به کار فروش گرفتید، توصیه ما اخذ نمایندگی (ترجیحا انحصاری) از برندهای متداول و معروف است. این کار برای شروع بهترین کار است زیرا وظیفه تبلیغات و همچنین برند سازی محصولات را خود شرکت های مادر بر عهده دارند. همچنین در برخی موارد خودشان اقدام به آموزش شما خواهند کرد.
2. سرمایه ای که برای شروع کار در نظر گرفته اید مسئله اساسی دیگر میزان سرمایه شماست. شما چه میزان سرمایه به صورت نقد در اختیار دارید؟ کارآفرینان برتر جهان همیشه به این نکته اذعان می کنند که در راه انداختن یک کسب و کار مناسب پول آخرین مشکل است.اگر سرمایه کمی دارید و شغل مورد نظرتان سرمایه بیشتری را می طلبد، توصیه اکید من این است که به سراغ کسب و کارهای دیگر نروید! و اتفاقا با تامین مالی و یافتن سرمایه گذار همان کاری را که به آن اعتقاد و اعتماد و همچنین علاقه دارید راه بیندازید.
دقت داشته باشید که برخی مشاغل به سرمایه های نقدی بیشتری نیاز دارد. وقتی شما صاحب یک سوپر مارکت هستید هر چقدر هم که کوچک باشد باید اجناس بسیاری در آن داشته باشید زیرا مزیت رقابتی چنین کسب و کاری همین کامل بودن اجناس است و اگر نتوانید همه نیازهای مشتری را برآورده سازید به مرور مشتریان خود را از دست می دهید. اما با این حال مشاغلی وجود دارد که به واسطه گردش مالی سریع سرمایه کمتری را برای شروع می طلبد، به عنوان مثالی ملموس می توان به مغازه های پروتئینی (سوسیس و کالباس) اشاره کرد.
3. محله ای که مغازه در آن واقع است : مغازه شما کجاست؟ موقعیت مکانی مغازه شما و مغازه ها و محیط های اطراف آن در انتخاب نوع کسب و کارتان اهمیت بسیار زیادی دارد مثلا اگر مغازه شما نزدیک یک دبستان است برای فروش لوازم التحریر مناسب است. اگر نزدیک دانشگاه هستید، انتشارات و فتوکپی مشتری زیادی دارد. این که اطراف شما چه مغازه هایی وجود دارد نیز در انتخاب نوع کسبتان اهمیت ویژه ای دارد. برخی مغازه ها مکمل یکدیگرند و وقتی کنار هم قرار می گیرند یک بازار محلی را ایجاد می کنند که با همین تجمع به فروش هم کمک می کنند. به عنوان نمونه اجتماع مغازه های سبزی فروشی، سوپر مارکت، پروتئینی و نانوایی، مجموعه مکملی را تشکیل می دهد.پس محیط اطرافتان را خوب بررسی کنید و در مورد محله خود اطلاعات کافی کسب کنید.
مغازه های اطراف را شناسایی و سعی کنید نیاز های محله خود را برای یک کسب و کار جدید بسنجید. کشف کنید که در محله شما جای چه مغازه ای خالی است. البته برای شما شناسایی محله و مغازه های اطراف و حتی مردم آن کار ساده ای است چون خانه پدری تان آنجاست.وقتی بررسی هایتان را انجام دادید و به سه سوال مطرح شده پاسخ دادید، فهرستی از حرفه هایی که برای مغازه خود مناسب می دانید تهیه کنید چه از نظر فضای داخل مغازه و چه محیط اطراف و موقعیت آن.در میان این فهرست، مشاغلی را که با روحیات شما سازگار است و فکر می کنید از پس آن بر می آیید انتخاب و فهرست جدیدی تهیه کنید.
اول کارآموزی بعد کسب درآمد
به خاطر داشته باشید که برای شروع یک کسب و کار بهتر است مدتی در آن حرفه، کارآموزی کنید. شروع یک کسب و کار بدون تجربه، کاری پر ریسک است. از تجربیات افرادی که در این حرفه مشغول به کارند، استفاده کنید؛ مدتی در کنارشان شاگردی کنید و از آنان فوت و فن های کار را بیاموزید.
به یاد داشته باشد که شما هیچ کاری را از بدو تولد به طور ژنتیکی نیاموخته اید و در این مسیر نیز غرور را از خود دور کنید زیرا هر شغل، هر چند ساده باشد نیاز به آموزش دارد.قرار نیست چیزی را دوباره اختراع کنید از راه های رفته و خطاهای دیگران درس بیاموزید و سپس با اطمینان کسب و کارتان را شروع کنید. آن زمان است که به کارتان ایمان پیدا می کنید و می دانید که بی گدار به آب نزده اید. از هم اکنون شروع کنید و فرصت ها را از دست ندهید.
خراسان