وبلاگ تفریحی

دانلود آهنگ، دانلود فیلم، دانلود عکس، اس ام اس

وبلاگ تفریحی

دانلود آهنگ، دانلود فیلم، دانلود عکس، اس ام اس

بیماری های ناخن

ناخن ها از  انگشتان مراقبت می کنند. و از لایه های پروتئین سخت شده به اسم کراتین درست شده اند که در مو و پوست هم وجود دارد. سلامت ناخن های شما قادر است یک سر نخ برای سلامت عمومی شما باشد. به عنوان مثال حفره ناخن در اشخاص دارای پسوریازیس ( یک بیماری با تکه های فلس دار روی پوست ) رایج است.

ایجاد حفره ناخن نیز می تواند به اختلالات بافت همبند، مانند سندرم رایتر و آلوپسی آره آتا ( یک بیماری خود ایمنی عامل از دست دادن مو ) مربوط شود ناخن سالم معمولا صاف و دارای رنگ پایدار می باشد. انواع خاصی از تغییر رنگ ناخن و تغییرات در نرخ رشد ناخن می تواند نشانه هایی از بیماری های ( ریه، قلب، کلیه و کبد )، دیابت و کم خونی باشد لکه های سفید و شیارهای عمودی ناخن بی ضرر هستند.
رشد ناخن های دست ( به خصوص در دست غالب ) سریع تر از ناخن های پا است.
به طور متوسط، رشد ناخن های دست 3.5 میلی متر در هر ماه، در حالی که ناخن پا به طور متوسط 1.6 میلی متر در هر ماه رشد می کند.
نرخ رشد ناخن به سن، مواقعی از سال، سطح فعالیت و وراثت بستگی دارد.
ناخن زنان ( به جز در دوران بارداری ) رشد آهسته تر از مردان دارد.
ناخن در فصل تابستان با سرعت بیشتری از زمستان رشد می کند.
رشد ناخن توسط بیماری، تغذیه، داروها، تروما، بیماری های مزمن، تب و روند پیری تحت تاثیر قرار می گیرد. در این مقاله تعدادی از مشکلات ناخن بررسی می شود.

چماقی شدن ناخن
ناخن قاشقی شکل
Terry’s nails
خطوط بیو
اونیکولیز
سندرم ناخن زرد
ناخن های شکننده و خرد شونده
ناخن های شل
سوراخ سوراخ شدن یا فرورفتگی در ناخن
پارونیشیا (paronychia )
مشکلات ناخن که گاهی اوقات نیاز به درمان شامل:
نکاتی برای داشتن ناخن های سالم

چماقی شدن ناخن

چماقی شدن ناخن (Nail clubbing )، گاهی اوقات در نتیجه کاهش اکسیژن در خون و می تواند نشانه ای از انواع مختلفی از بیماری های ریوی باشد چماقی شدن ناخن همچنین در افراد مبتلا به بیماری های التهابی روده، بیماری های قلبی عروقی، بیماری های کبد و بیماری ایدز همراه است.

ناخن قاشقی شکل

ناخن قاشقی ( koilonychia ) ناخن نرم است که به شکل ملاقه در می آید ناخن قاشقی اغلب، نشانه ای از کم خونی فقر آهن و یا یک بیماری شناخته شده کبد مانند هموکروماتوز که در آن بدن از مواد غذایی که می خورید آهن بیش از حد جذب می کند ناخن قاشقی همچنین می تواند با بیماری های قلبی و کم کاری تیروئید همراه باشد.

Terry’s nails

Terry’s nails که در آن بیشتر ناخن به رنگ سفید به نظر می رسد به جز یک باند باریک صورتی که در نوک آن می باشد. ناخن تری گاهی اوقات به پیری نسبت داده می شود در موارد دیگر، ناخن تری می تواند نشانه ای از یک بیماری زمینه ای جدی، مانند بیماری کبد، نارسایی احتقانی قلب، نارسایی کلیه یا دیابت دانست.

خطوط بیو

Beau’s lines عمیق و شیاردار که در سراسر ناخن دیده می شود دندانه زمانی بر روی ناخن ایجاد می شود که رشد در ناحیه زیر کوتیکول توسط یک آسیب یا بیماری شدید قطع شود.
شرایط مرتبط با Beau’s lines شامل دیابت کنترل نشده ، بیماری عروق محیطی و همچنین بیماری های مرتبط با تب بالا، ( مانند تب مخملک، سرخک، اوریون و ذات الریه ) خطوط بیو همچنین می تواند نشانه ای از کمبود روی باشد.

اونیکولیز

اونیکولیز (onycholysis ) در این بیماری ناخن شل شده و می تواند از بستر ناخن جدا شود بخش جداشده ناخن به رنگ سفید، زرد و یا سبز مات می باشد. ناخن جدا شده گاهی اوقات با آسیب یا عفونت همراه است در موارد دیگر جدایی ناخن در واکنش به یک محصول خاص، مواد دارویی و یا چسب می باشد بیماری تیروئید و پسوریازیس با شرایط مشخص شده فلس دار بر روی پوست همچنین می توانید سبب جدایی ناخن شود.

سندرم ناخن زرد

در سندرم ناخن زرد ( yellow nail syndrome )، ناخن ضخیم شده و رشد جدید آن کند می شود این نتایج در اثر یک تغییر رنگ ناخن به زرد رخ می دهد. ناخن مبتلا به سندرم ناخن زرد ممکن است فاقد کوتیکول بوده و از مکان بستر ناخن جدا شود سندرم ناخن زرد نشانه ای از بیماری های تنفسی، مانند برونشیت مزمن و همچنین سندرم ناخن زرد نیز اغلب می تواند به تورم دستها ( ادم لنفاوی ) مربوط شود.

ناخن های شکننده و خرد شونده

شکنندگی ناخن ها اغلب فقط یک نشانه ای از پیری و یا قرار گرفتن بلند مدت در معرض آب یا مواد شیمیایی مانند مواد شوینده و جلا دهنده های ناخن می باشد. ناخن ها می تواند با مصرف مکمل بیوتین ( ویتامین B7 )، با پوشیدن دستکش برای تمام کارهای مرطوب و اغلب استفاده از کرم مرطوب کننده تقویت شوند.
گاهی اوقات، ناخن شکننده می توان در اثر موارد زیر ایجاد شود:
عفونت قارچی ناخن، که می تواند با مصرف یک دوره قرص ضد قارچ پاک شوند.
یک بیماری پوستی به نام لیکن پلان، که فقط می تواند ناخن را تحت تاثیر قرار دهد.
تیروئید بیش از حد فعال یا تیروئیدی که خوب کار نمی کند به اندازه کافی هورمون تولید نمی کند و یا بیش از حد تولید می کند.
پسوریازیس ناخن، یک بیماری طولانی مدت پوست است که می تواند ناخن ها را به ناخن خرد شونده تبدیل کنند.
علت کمتر شایع ناخن خرد شونده آرتریت واکنشی، یک واکنش غیر معمول از سیستم ایمنی بدن موثر بر مفاصل، عضلات و دیگر قسمت های بدن بعد از یک عفونت است.

ناخن های شل

ناخن های شل ( Loose nails ) این طبیعی است که یک ناخن انگشت پا پس از آسیب به پا شل شده و می افتد. ناخن های سست که اغلب توسط آرایش کردن ناخن بیش از حد و تمیز کردن زیر ناخن با یک شیء تیز ایجاد می شود.
با احتمال کمتر، ممکن است نشانه ای از یک بیماری باشد.
عفونت قارچی ناخن.
پسوریازیس ناخن، پسوریازیس یک بیماری طولانی مدت که تکه های فلسی و قرمز رنگ روی پوست ایجاد می شود.
زگیل اطراف ناخن.
تیروئید بیش از حد فعال، عده تیروئید در گردن که هورمون بیش از حد تولید می کند.
سارکوئیدوز، یک بیماری است که در آن توده کوچکی از سلول ها در اندام ها و بافت های بدن تشکیل می شود.
آمیلوئیدوز، که با رسوب پروتئین فیبرى آمیلوئید در یک یا چند نقطه از بدن مشخص مى‌شود.
مشکل با الیاف بافت همبند در بدن که اندام و بافت های بدن را پشتیبانی می کند.
گردش خون ضعیف ناشی از سیگار کشیدن یا بیماری رینود ( که در آن پوست انگشتان در پاسخ به سرما سفید می شود )
واکنش های آلرژیک به دارو (معمولا به یک نوع آنتی بیوتیک) و یا مواد آرایشی ناخن.

سوراخ سوراخ شدن یا فرورفتگی در ناخن

سوراخ سوراخ شدن یا فرورفتگی های کوچکی بر روی سطح ناخن ها، خود می تواند نشانه ای از هر یک از بیماری های زیر باشد.
پسوریازیس، یک بیماری طولانی مدت که تمایل به تکه های قرمز و پوسته پوسته شدن پوست دارد (10٪ -50٪ از بیماران مبتلا به پسوریازیس دارای ناخن حفره دار شده اند )
اگزما، یک بیماری طولانی مدت پوست است.
آرتریت واکنشی، که در آن سیستم ایمنی بدن به دنبال عفونت به مفاصل، عضلات و دیگر قسمت های بدن حمله می کند.
آلوپسی آره آتا، ریزش موی تکه ای هستند که می آیند و می روند.

پارونیشیا (paronychia )

در پارونیشیا ناخن دردناک، قرمز و متورم است. پارونیشیا نامی برای التهاب کنار ناخن است که پوست و بافت نرم ناخن را شامل می شود.
و اغلب توسط عفونت، آسیب و یا سوزش ایجاد می شود. و حدود سه برابر در زنان شایعتر از مردان است. گاهی اوقات، عامل زمینه ای پوست مانند اگزما یا پسوریازیس و یا یکی دیگر از وضعیت پزشکی مانند دیابت یا HIV وجود دارد.
پارونیشیای می تواند حاد باشد که آن در طول چند ساعت توسعه می یابد یا مزمن است که بیش از شش هفته طول می کشد.
پارونیشیای حاد
پارونیشیای حاد عفونی است و معمولا پس از یک مصدومیت جزئی کنار ناخن مانند جویدن ناخن، چیدن و یا آرایش و مانیکور کردن ناخن شروع می شود. منطقه آسیب دیده قرمز، گرم، دردناک و متورم است. چرک ممکن است دیده شود که می تواند اطراف ناخن را تشکیل دهد و ممکن است ناخن بلند شود.
پارونیشیای حاد اغلب توسط باکتری استافیلو اورئوس ایجاد می شود اگر چه هر تعداد از میکروب می تواند نقش داشته باشد. درمان با کرم آنتی بیوتیک و یا قرص می باشد. در صورتی که مقدار زیادی از چرک وجود دارد می توان از جراحی کمک گرفت.
گاهی اوقات، پارونیشیای حاد توسط ویروس تبخال ایجاد می شود.
پارونیشیای حاد می تواند به طور کامل در عرض چند روز با درمان پاک شود اما اگر که درمان نشود و یا به درمان پاسخ ندهد می تواند در دراز مدت (مزمن) شود.
پارونیشیای مزمن
پارونیشیای مزمن ممکن است به تدریج تر شروع شود و خلاص شدن از شر آن مشکل تر است. این در افرادی که اغلب دست خود را در آب یا مواد شیمیایی وارد می کنند مانند پاک کننده ها، متصدی بار، کارکنان غذاخوری یا ماهی فروش رخ می دهد.
این ممکن است در یک طرف ناخن شروع اما می تواند روی چندین انگشت اثر بگذارد. چین ناخن تحت تاثیر متورم است و ممکن است قرمز و دردناک باشد صفحه ناخن به تدریج ضخیم می شود و ممکن است زرد یا سبز و شکننده شود.
پوست در پارونیشیای مزمن که اغلب توسط مخلوطی از مخمرها و باکتری استعمار می شود. این میکروب ها بر روی پوست که قبلا آسیب دیده رشد می کنند.
شما ممکن است دریابید که انجام کارهایی مانند خشک و گرم نگه داشتن دست خود، استفاده از کرم نرم کننده دست و اجتناب از گاز گرفتن و چیدن ناخن ها کمک می کند.
اگر شرایط شدید است به پزشک مراجعه نمایید. که بسته به نوع پارونیشیای کرم و یا قرص ممکن است تجویز شود.
شما ممکن است به یک متخصص پوست برای تحقیقات بیشتر برای بیماری پوستی زمینه ای یا برای تست حساسیت تماسی و برای مشاوره درمان مراجعه نمایید.

مشکلات ناخن که گاهی اوقات نیاز به درمان شامل:

عفونت های باکتریایی و قارچی – عفونت های قارچی در حدود نیمی از بیماری های ناخن است. آنها در ناخن پا شایع تر هستند زیرا انگشتان پا اغلب به یک محیط گرم، مرطوب محدود هستند عفونت های باکتریایی، اغلب به علت صدمه به ناخن، رعایت نکردن بهداشت پوست، جویدن ناخن، مکیدن انگشت و یا قرار گرفتن در معرض مکرر آب رخ می دهد.
تومور – ملانوما اگر چه نادر است ولی می تواند زیر ناخن رشد کند. چنین ملانوم ممکن است با یک آسیب اشتباه شود بنابر این اگر یک خط تیره رنگ در صفحه ناخن دیده شود اگر تغییر رنگ ناخن به تدریج بهبود نیابد یا اگر خط ها در طول زمان افزایش می یابد. شما باید با یک متخصص پوست مشورت کنید.
ناخن فرو رفته در گوشت – ناخن پا فرورفته در گوشت که توسط پیرایش نامناسب ناخن، بد ایستادن، مشکلات گوارشی و یا کفش های تنگ ایجاد می شود.
رگه های کوچک قرمز یا قهوه ای زیر ناخن – اگر شما رگه های قرمز یا قهوه ای کدر زیر ناخن دارید این احتمال وجود دارد ناشی از رگ های خونی کوچک آسیب دیده باشد. فقط چند تراشه زیر یک ناخن ها به احتمال زیاد به دلیل مصدومیت ناخن است. با این حال، اگر بسیاری از ناخن ها تحت تاثیر قرار دارند این تراشه ممکن است نشانه ای از لوپوس اریتماتوز، پسوریازیس، عفونت دریچه قلب ( اندوکاردیت ) و یا بیماری های زمینه ای دیگر باشد.
زگیل.
ناخن های خود را تمیز و خشک نگه دارید تا از برخی مشکلات ناخن جلوگیری نماید کوتیکول ناخن را آسیب نزنید زیرا می توانند باعث عفونت شود.

نکاتی برای داشتن ناخن های سالم

برای جلوگیری از از جمع آوری باکتری ها در زیر ناخن، ناخن های خود را تمیز و خشک نگه دارید.
ناخن دست و ناخن پای خود را مستقیم و کمی گرد در مرکز قطع کنید. این ناخن ها شما را قوی نگه می دارد و از ناخن پای فرورفته در گوشت جلوگیری می کند.
وقتی ناخن پا ضخیم و چیدن ناخن مشکل می باشد پا را در آب نمک گرم ( یک قاشق چای خوری نمک در یک هشتم گالن آب ) به مدت پنج تا 10 دقیقه خیس داده و سپس کرم اوره یا اسید لاکتیک روی آن بمالید. این کار سبب نرم کردن ناخن ها، و آنها را برای چیدن آسان تر می کند.
به طور منظم کفش مناسب بپوشید. کفش های تنگ می تواند سبب ناخن پای فرورفته در گوشت شود.
ناخن پای فرورفته در گوشت را خود درمانی نکنید به خصوص اگر که آنها عفونی باشند. به یک متخصص پوست مراجعه کنید.
ناخن های خود را نیش نزنند زیرا شما می توانید ارگانیسم های عفونی بین انگشتان دست را به دهان خود انتقال دهید. همچنین، گاز گرفتن ناخن می تواند به پوست اطراف انگشتان آسیب زده و اجازه می دهد عفونت وارد شود.
اگر شما مبتلا به دیابت و یا گردش خون ضعیف هستید مشکلات ناخن شایع تر است. اولین اقدام در یک مشکل ناخن، به یک متخصص پوست مراجعه کنید..

نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.