نوک زدن یا گاز گرفتن دست ما به معنی آن نیست که عروس ما از ما متنفر است. بلکه این کار نشانه نارضایتی وی از چیز دیگری است. در هر حالت قسمتی از بدن را که گاز گرفته است به نو ک او نزدیک می کنیم تا برایش ادامه نوک زدن میسر نباشد.هرگز او را نباید زد. باید علت آن برطرف شود. بعضی فکر می کنند در چنین مواقعی باید کار با عروس را به پایان رساند و او را فروخت و یا متوسل به امور خصمانه شد...
بنابراین یک ترکه درخت باز گاز زدن به اون داده شود و یا از یک حوله استفاده شود و به قفس انفرادی در گوشه دیگر خانه بازگردانده شود و به مدت ده تا پانزده دقیقه بدون تماس در آنجا بماند. آنگاه به دلیل بروز رفتار تهاجمی او توجه شود. این رفتار دلایل متعددی دارد از جمله غذا، آب ، هوا ، نور، خواب و تمرین و فعالیت، محل قرار دادن قفس و امثال آن...پس اگر پرنده راضی باشد ، دلیلی برای گاز گرفتن وجود ندارد. دلیل دیگر گاز گرفتن تمرین ناکافی آموزش های پایه ای می باشد. در دوره ی تمرین اولیه،پرنده یاد می گیرد که رفتار خوب پاداش دارد و رفتار بد ندارد. در طول این دوره پرنده یاد می گیرد که به صاحب خود اعتماد کند و همراه او بماند و او را به عنوان عضو گله خود تلقی کند.
در صورتی که پرنده مناسب قبلی ، جدیدا شروع به بروز این رفتار کرده است ، به این معنی است که چیز مرتب و روزمره ای در اطراف او منحرف شده است. ممکن است بخواهید پرنده را دوباره در معرض تمرینات اساسی (که آموزش های آن به زودی در وبلاگ قرار می گیرد) قرار دهیم و این تمرینات را با رفتار های صحیح و مناسب ، تشویق کلامی و پاداش مادی همراه و تداعی می کنیم.
روش کار:
سعی کنیم امکان گاز گرفتن را به پرنده ندهیم. وقت کار کردن با آنها دستمان را از ارتفاع مناسبی به او نزدیک کنیم و دست را از زیر پرنده به سمت بالا ببریم، سپس آن را به ارتفاعی بیاوریم که پرنده بتواند به راحتی از روی میله ی قفس روی دست ما بپرد. درصورتی که متوجه شدیم پرنده بعد از نشستن روی انگشت ما قصد نوک زدن دارد، برای یک لحظه کوتاه دست خو را می پیچانیم تا پرنده احساس عدم توازن کند و از فکر نوک زدن و گاز گرفتن خارج شود. پس بدیهی است که در این لحظه تمرکز او به جای نوک زدن بر حفظ تعادل خودش است.
در حالی که تماس چشمی با او را ادامه می دهیم ، دست را از زیر پرنده به ارتفاع مناسبی بالا می آوریم و همزمان از تون صدای زیر و آرام استفاده می کنیم مانند خنده ریز و...
در حالی که بر سر او داد نمی زنیم ولی نارضایتی مان را به سمع و نظر او می رسانیم. روش دیگر گرفتن فرصت گاز گیری عروس هلندی آن است که اخلاق و مزاح او را بخوانیم. گاه به دلایلی که برای پرنده شناخته شده است، پرنده گاها بی تحرک به اصطلاح ( دل و دماغ درست و حسابی ندارد)، همه ی پرنده داران و پرورش دهندگان چنین لحظاتی را می شناسند. در این لحظات به او اجازه دهید که در تنهایی خود بماند. گاز گرفتن عروس هلندی تنها زمانی است که از او چیزی می خواهیم که خود او علاقه ای به آن ندارد. برخی گاز گرفتن ها تحت تاثیر هورمون های می باشد و نمی توان برای آن کاری کرد. در این موارد از یک تکه چوب برای اجرای فرمانهای اساسی (در وبلاگ منتشر خواهد شد) استفاده می کنیم. روش دیگر جلوگیری از گاز گرفتن عروس هلندی این است که پرنده دستور های اساسی را با زمان مناسب و پاداش مناسب از نظر خود تداعی کند. در اثنای تمیرینات اولیه به آموختن حقه هایی به او می پردازیم و وقتی که کارش را به خوبی انجام می دهد به او پاداش میدهیم. به این ترتیب پرنده دستور های اساسی را با زمان خوب و پاداش خوب تداعی می کند. همچنین پرنده یاد می گیردکه زندگی بیش اجرای این دستورات...ساده است.
تمرین روش دیگری در متوقف ساختن رفتار گاز گرفتن عروس هلندی می باشد. این روش ساده و تفریح آمیز می باشد و تنها چند دقیقه در روز وقت ما را می گیرد.
نوک زدن و گاز گرفتن عروس هلندی ها یک رفتار طبیعی نیست و در شرایط وحش دیده نمی شودآنها برای بیان نارضایتی خود در شرایط طبیعی پرهای کاکل خود را سیخ می کنند و یا به غر زدن می پردازند و آماده حمله می شوند. آنها هیچگاه همدیگر را گاز نمی گیرند. حتی این نوع نمایش تهاجمی در زمانیکه قلمرو یا آشیانه آنها در معرض تهدید قرار گرفته باشد دیده نمی شود. درشرایط اسارت نیز بسیاری از پرندگان از طریق زبان بدن نارضایتی خود را نشان می دهند. این مسئله زمانی استفاده می شود که در معرض تهدید قرار بگیرد. در این حالت او را تنها گذاشته و سعی کنید علت نا رضایتی او را شناسنایی کنید. رفتار گاز گرفتن ممکن است دلایل متعددی داشته باشد و نباید به سادگی و فوری یک دلیل خاص را در نظر گرفته و بگوییم به این دلیل است که پرنده ی ما گاز می گیرد.
وقتی پرنده هنوز جوان است و به صورت دستی تغذیه می شود ، دستورات اساسی را آغاز کنید، با پرنده رابطه برقرار کنید.و سعی کنید رابطه ی عاطفی دو طرفه ای میان خود و پرنده ی خود ایجاد کنید. تمامی نیاز های اساسی آنها را فراهم کنید و مزاج و خلق و خوی او را بخوانید و هرگز به او فرصت گاز گرفتن ندهید.